Kerst in Oud Kampen

2022

by ronald
1,5K weergaven

Kerst in oud kampen 2022

Kerst in Oud Kampen was dit jaar weer een waar feest. De route was iets aangepast, desalniettemin oogde het volwassener dan ooit. Met theater, straatartiesten, muziek op podia en kerk. De nostalgische kermis op het van Heutszplein was er ook weer.

Na een vurig welkom, kwam je op het Anton Pieck pleintje met zingende schoffies en flirtige danseresjes. De IJsselkade was
ondergedompeld in de wereld van nautisch Kampen. Met o.a de Vliegende Hollander en De Nautulis. Aansluitend kwam je Tovenaar Runewold en andere wonderlijke wezens tegen, volkstoneel uit Schokland mocht natuurlijk ook niet ontbreken.

Oudestraat / Keizerkwartier
Daar komt Winter Wonderland met z’n wit besneeuwde bomen. Met de geur van oliebollen en met de winterkoningin en haar drie elfjes. Je ziet en hoort vanaf het intieme podium gezellige kerstmuziek en krijgt de neiging mee te zingen. Wat is het gezellig in oud Kampen! En dat geldt zeker voor de sfeer in de oudste volkswijk van Kampen met het kleinste kroegje, met de bekende volksmuziek, haar prachtig verlichte tuinen en Joyful Sound die je probeert in hogere sferen te brengen.

Op weg naar de Buitenkerk beland je midden in een schattige dansgroep. Drukte op het plein; logisch want voor de grote meesters van de Hollandse School is over de hele wereld belangstelling. Hendrick Avercamp is de Kamper trots terwijl Rembrandt van Rijn echt tot leven is gekomen.

In de kerk is de sfeer ingetogen. Close-harmony, een viool, gospel, bijzondere klanken van het Byzantijns mannenkoor en we steken een kaarsje op.

Buitennieuwstraat
De mensen van de Ventura techniek brengen je naar hun kathedraal. De gotische ramen en de Gregoriaanse gezangen zijn daar het bewijs van. Terwijl je naar naar Het Botervat-pleintje loopt, onderga je eerst nog even de 19e eeuwse romantiek in optima forma ondersteund door romantische lichtjes en de schone klanken van André Rieu. Ook nemen een kijkje bij “De Joodse Bruiloft”

Botervatplein
Op het pleintje maak je kennis met de musicalmedleys van Quintus: zijn de spelertjes niet schattig in hun rol als Ciske de Rat, als zangeresje in de Sound of Music of als Annie?

Aansluitend komen we dan in feestelijke sferen; eten en drinken in de Gasthuisstraat met Tiroler skihuttenmuziek.

Oude Raadhuisplein
Tot nu toe was het al heel verrassend, en we nemen tot slot nog een kijkje op het Koeplein. Hier staat wederom een bijzonder Ventura project: “STEAMPUNK”. Met dit slotstuk is het rondje “Kerst in oud Kampen” ten einde.

Andere berichten

error: Content is protected !!